TREKKİNG, KAMPÇILIK VE FOTOSAFARİ SERTİFİKA TÖRENİ

Dostum projesi içerisinde yer alan alternatif spor dalları eğitim programı kapsamında eğitimlerini tamamlayan dağcılar için doğa tutkunlarına yakışan bir sertifika töreni organize edildi. Yamaç paraşütçüleri ve bisikletçilerin de katılımıyla Pazar günü Dostum projesi kapsamında İnegöl Belediyesi tarafından yamaç paraşütü kalkış pisti olarak düzenlenen Aktaş tepesine yürüyüş düzenlendi. 11 kilometrelik yürüyüşle 2232 rakımlı tepeye ulaşan doğa tutkunları, sertifikalarını burada düzenlenen törenle aldı.

Sabah 07.00’da başlayan yürüyüşte Kıran mahallesine kadar otobüslerle giden doğa tutkunları, burada araçlardan inerek 11 kilometrelik parkuru yürümeye başladı. Sporculara yürüyüşün son ve en zor etabı olan 5 kilometrelik bölümde Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta eşlik etti. Kıran Mahallesinden 2232 rakımlı Aktaş tepesine kadar yürüyen doğaseverler için zirvede köfte ve ayrandan oluşan öğle yemeği ikramında bulunuldu. Etkinlik kapsamında onlarca yamaç paraşütçüsü de Aktaş tepesinden atlayış gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 kişilik bisikletçi de yürüyüşçülere yol boyunca eşlik etti.

69 DOĞA TUTKUNU SERTİFİKASINI ALDI
Aktaş tepesinde yürüyüşün son bulması ve yemek ikramının ardından İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcularının sertifika törenine geçildi. Başkan Aktaş, eğitimlerini tamamlayarak trekking (yürüyüş), kampçılık ve foto safari sertifikası almaya hak kazanan 69 doğa severe sertifikalarını takdim etti.