İNEGÖLLÜ BİSİKLETÇİLER ŞEHİTLERİMİZ İÇİN PEDAL BASTI

İnegöl’de bisiklet sporu tutkunları, Pazar günü bir araya gelerek şehitlerimiz için pedal bastı. İnegöl Belediyesi önünden Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’in uğurladığı grup, bisikletle yaklaşık 100 km’lik yol kat etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik operasyonlarını sürdürürken, burada canı pahasına vatan savunması yapan Mehmetçiğe de destekler sürüyor. İnegöl Bisiklet ve İDOSK Kulübü üyesi bir grup bisiklet tutkunu, Pazar günü ‘Şehitlere Saygı Mehmetçiğe Selam’ sloganıyla bisiklet turu düzenledi.

TÜM DÜNYAYA BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ SERGİLİYORUZ
Yaklaşık 40 bisikletçinin yer aldığı grup, sabah İnegöl Belediyesi önünden hareket etti. Grubu uğurlamaya Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’te geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Yiğit, “Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde, Mehmetçiğimiz Afrin’de vatan savunması yaparken görüyoruz ki burada da her bir vatandaşımız biz de bu işin ucundan nasıl tutar, askerimize nasıl moral verir, birlik ve beraberliğimizi nasıl pekiştiririz düşüncesiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Aslında burada yapılan faaliyetin ne olduğundan ziyade; amacı, yapılış şekli tüm dünyaya örnek olacak cinsten. Bir millet nasıl bir ve diri olurun en güzel örneği sunuluyor ülkemizde. Şehrimizdeki bisiklet tutkunu vatandaşlarımız da buradan hareketle ‘Şehitlere Saygı Mehmetçiğe Selam’ sloganıyla bisiklet turu gerçekleştiriyor. Bizler de kendilerine bir bayrak takdim ederek buradan uğurlayacağız” dedi.

TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİ
Eşref Yiğit, konuşmasının ardından gruba Türk Bayrağı hediye etti. İnegöl Belediyesi önünden hareket eden bisikletli grup; Ümitalan, Turanköy, Yenişehir ve oradan yeniden İnegöl’e uzanan yaklaşık 100 km’lik güzergahı 2 farklı koldan tamamladı. Yolculuk esnasında geçilen köylerde Afrin Operasyonuna dikkat çekilerek Mehmetçik için dua istendi. Vatandaşların da bisikletli gruba ilgisi yoğun oldu.

pİnegöllü Bisikletçiler Şehitlerimiz İçin Pedal Bastı/p