İNEGÖL’ÜN TURİZM DEĞERLERİ TRAVEL EXPO’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Travel Expo Ankara Turizm Fuarı bugün düzenlenen törenle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un açılışını gerçekleştirdiği fuarda; İnegöl’ün turizm değerleri de İnegöl Belediyesi, DOSTUM ve Oylat Kaplıcalarının yer aldığı stantta 23 ülkeden gelecek ziyaretçilere tanıtılacak.

Türk turizm sektörü için büyük önem taşıyan Travel Expo Ankara Turizm Fuarı, bugün düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen fuarda, ülkemizde turizm değeri taşıyan şehirler tüm güzelliklerini görücüye çıkarırken, İnegöl’de doğal güzellikleri ve turizm değerleriyle fuarda yerini aldı.

ATİS Fuarcılık tarafından ATO Congresium Konferans ve Sergi Alanında düzenlenen fuarda, tüm Türkiye’nin turizm ürünlerinin tanıtım ve pazarlanması yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen fuar, tatil planlaması yapan vatandaşlarla turizm şirketlerini aracısız şekilde bir araya getiriyor. Ülkemizdeki şehirlerin yoğun ilgi gösterdiği fuara, yurt dışından da 23 ülke katılıyor. Fuarda Bursa’yı temsilen sadece İnegöl Belediyesi standı yer alırken, D-8 nolu stantta eşsiz doğal güzellikleriyle son yıllarda doğa turizmi ayağıyla da atağa geçen İnegöl Belediyesi, toplam 80 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiği DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) projesini yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere tanıtacak. Aynı zamanda yılda 300 bin kişiye şifa dağıtan Oylat Kaplıcaları da fuarı ziyaret eden on binlerce ziyaretçiye tanıtılacak.

GÖZGEÇ VE AYDIN İNEGÖL BELEDİYESİ STANDINI ZİYARET ETTİ
Fuarın açılışı bugün 12.00’da Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ile İsmail Aydın’da katılırken, Gözgeç ve Aydın açılış sonrası İnegöl Belediyesi standını da ziyaret etti.

İNEGÖL TURİZMDE DE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Türkiye’nin turizm ürünlerinin tanıtım ve pazarlanmasının amaçlandığı ve hem Türkiye’den hem de çevre ülkelerden sektör temsilcilerinin bir araya gelmesinin hedeflendiği fuar 25 Mart’a kadar açık kalacak. Fuara ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, turizmin önemli değerlerinin buluştuğu böylesi önemli bir fuarda yer aldıklarından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Travel Expo Ankara fuarında İnegöl’ün tarihi ve doğal güzelliklerinin yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere tanıtıldığını da kaydeden Taban; “Beraberinde de hem Doğa Sporları ve Turizm Merkezi hem de Oylat Kaplıcalarımızın tanıtımlarını yapıyoruz. Görüyoruz ki turizm sektörünün önemli temsilcilerinin yer adlığı böylesi önemli bir organizasyonda İnegöl, Turizmde adından söz ettiriyor. Bacasız Sanayi olarak gördüğümüz Turizm alanında, şehrimizin sahip olduğu değerleri öne çıkartarak Turizmde İnegöl’ü yükselen değer haline getireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Turizm’de İnegöl’ü nasıl ön plana çıkarabiliriz ve ekonomik açıdan nasıl bir katma değere bu olayı dönüştürebiliriz noktasında çalışmalar yürüttüklerini de ifade eden Başkan Taban, “İnegöl’ümüzün saklı kalmış doğal güzelliklerinin tanınması, bilinmesi ve dönem dönem farklı aktivitelerle ziyaret edilmesi, dolayısıyla İnegöl’ün isminin ön plana çıkartılması adına böylesi önemli fuarlara katılım gösterilmesi ile Turizm sektöründe İnegöl isminin daha fazla öne çıkacağına inancımız tam. Bizler İnegöl’e tarım ve sanayi şehri olgusu yanında Turizm şehri unvanını da eklemek istiyoruz. Özellikle Doğa Sporları ve Turizm Merkezinden (DOSTUM) sonra İnegöl’de turizmin bir konsept olarak sunulması, bununla alakalı alt yapının güçlendirilmesi ve beraberinde farklı kazanımların sağlanması adına büyük bir gayretimiz ve heyecanımız var. Bugün de bu fuarda aynı hedef doğrultusunda ilerleyişimizi sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce de farklı şehirlerde bu tür büyük organizasyonlarda yer alarak tanıtımlarımızı yaptık. İnşallah bundan sonra da turizmle ilgili her alanda İnegöl’ü başarılı bir şekilde temsil etmeye, şehrimizi tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.