İNEGÖL SEMALARI PARAŞÜTLERLE RENKLENDİ

İnegöl’ün kapılarını turizme açan DOSTUM’un (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) Yamaç Paraşütü Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Aktaş tepeden uçuşa geçen 60 paraşütçü, İnegöl semalarını renklendirdi.

İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden olan şehrin kapılarını turizme açan DOSTUM’un (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) adrenalin dolu etkinlikleri sürüyor. İnegöl’ün doğal güzelliklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtma ve doğa sporlarını şehrimizde daha yaygın hale getirme amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Pazar günü Yamaç Paraşütü Şenliği düzenlendi.

60 PARAŞÜTÇÜ İNEGÖL SEMALARINDA
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı ve adrenalinle eğlencenin aynı anda hayat bulduğu Yamaç Paraşütü Şenliği, 08.00’da Yeniceköy Mahallesi’nde bulunan DOSTUM merkezinde başladı. Burada DOSTUM’un daveti üzerine başta İnegöl olmak üzere İstanbul, Bursa, Yalova ve İzmit gibi şehirlerden gelen yamaç paraşütü tutkunları buluşarak araçlarla 2222 rakımlı Aktaş Tepe’ye çıktı. Otobüslerle belli noktalara kadar ulaşan yamaç paraşütü tutkunları, zirveye ise arazi araçlarıyla taşındı. Etkinliğe yaklaşık 60 paraşütçü katılırken, yapılan tandem ve single uçuşlarda 100’e yakın yamaç paraşütü tutkunu İnegöl semalarında bu keyfi ve heyecanı yaşama imkanı buldu.

DOSTUM’A İNİŞ YAPTILAR
Aktaş Tepe’den yapılan tandem ve single uçuşların ardından yamaç paraşütü tutkunları Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM merkezine iniş yaptı. Burada yapılan yemek ikramları sonrası etkinlik sona erdi.

DOSTUM, İNEGÖL’ÜN TURİZM YÖNÜNÜ ÖN PLANA ÇIKARIYOR
Yamaç Paraşütü Şenliğine ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün yeni yüzü olan turizmin gelişimine büyük katkı sağlayacak DOSTUM projesinin her geçen gün büyüyerek ve hedef kitlesini arttırarak yoluna devam ettiğini söyledi. Allah vergisi bir doğaya sahip İnegöl’ün bu yönüyle de Türkiye’de ve dünyada adından söz ettirebileceğini kaydeden Aktaş, “İlk günden bu yana hem bizlerde hem de ilçe halkımızda büyük heyecan uyandıran DOSTUM projesinin bugün geldiği nokta, ne kadar doğru bir iş yapıldığının bir kanıtı. İnegöl bildiğiniz gibi sanayisiyle, mobilyasıyla, kaplıcasıyla, köftesiyle, tarımıyla adından söz ettiren bir şehir. Ama bunun yanında bizim Allah vergisi doğal güzelliklerimiz de var. Bunları da göz ardı edemeyiz. İşte DOSTUM İnegöl’ün bu yönünü ön plana çıkarmak için atılmış bir adımdır” dedi.

İNEGÖL’E İLGİ ALAKA HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
İnegöl’ü turizm cennetine dönüştürecek organizasyonların hayata geçirildiğini ve Yamaç Paraşütü Şenliğinin de bunlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “İnegöl yamaç paraşütü konusunda önemli değerlere sahip. Kıran yaylası üzerinde bulunan Aktaş Tepe 3 yöne uçuş imkanı veren 2222 rakımlı bir tepe. Bu özellikler Türkiye’de bu işin merkezi denilen bölgelerde dahi bulunmayan özellikler. Sporcuların da bu anlamda ilgi ve alakası her geçen gün artıyor. Bugün de yaklaşık 100 kişinin katıldığı 60 paraşütçünün yer aldığı bir Yamaç Paraşütü Şenliğine ev sahipliği yapıyoruz. Tandem ve single uçuşlarla İnegöl’ü gökyüzünden keşfetme imkanı bulan yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlamak bizlere de büyük mutluluk ve heyecan verdi. Farklı şehirlerden bu işe ilgi duyan misafirlerimizi konuk ettik. Kendilerine şehrimizin bir başka değeri İnegöl Köftesini de ikram etme imkanı bulduk” diye konuştu.

Başkan Aktaş, bu gibi etkinliklerin artarak devam edeceğini de kaydederek etkinliğe katılanlara ve katkı verenlere teşekkür etti.