İNEGÖL BELEDİYESİ ÖDÜLE DOYMUYOR

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM)’in Ankara Green Park Otel’de bu yıl 3.cüsünü düzenlediği Etkin Belediye Proje Yarışması ödül töreninde İnegöl Belediyesi Sosyal ve Ekonomik Proje dalında Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) projesi ile ödüle layık görüldü.

18-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen "Etkin Belediye Proje Yarışması"nda Altyapı ve Çevre, Sosyal ve Ekonomik, İyi Yönetim ve Tarihi ve Kültürel Miras kategorileri dalında farkındalık ortaya koyan projelerini sunum eşliğinde yarışmaya katılan tüm paydaşlara sunan belediyeler, yapılan değerlendirme sonucunda ödül almaya hak kazandılar.

Yerel yönetimlerin etkin projeleri ile katıldığı yarışmanın ödül törenine, Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) Başkanı Halil Memiş başta olmak üzere milletvekilleri, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile belediye bürokratları katılırken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın temsilen Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit de törende hazır bulundu.

DOSTUM İLE ETKİN BELEDİYE PROJESİ ÖDÜLÜ GELDİ
Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışması"nda ödül sahibi belediyeler belirlendi. Çeşitli alanlarda gerçekleştirmiş olduğu projelerle belediyecilikte yenilikler yapan Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler Ankara Green Park Otel’de düzenlenen ödül törenine katıldı. Altyapı ve Çevre, Sosyal ve Ekonomik, İyi Yönetim ve Tarihi ve Kültürel Miras kategorileri kapsamında yarışmaya katılan belediyeler arasında yer alan İnegöl Belediyesi de alternatif doğa sporlarının yeni çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen DOSTUM projesi ile ödüle layık görüldü.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına ödül törenine katılan Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi(MİARGEM)’in Sosyal ve Ekonomik Proje kategorisinde Dostum projesi ile layık gördüğü üçüncülük ödülünü Başkan Aktaş adına aldı. İnegöl Belediyesinin almış olduğu ödül hakkında açıklama yapan Yiğit, “Öncelikle Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi(MİARGEM)’in belediyemizi böylesi anlamlı bir ödüle layık gördüğü için kendilerine teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. İnegöl Belediyesine bir bir takdim edilen ödüller, Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın etkin, nitelikli ve hizmette sınır tanımayan bir düşünce ile nasıl bir yerel yönetim anlayışını ortaya koyduğunu bizlere en açık bir şekilde gösteriyor. Burada ödül törenine katılırken, Belediye Başkanımızın tüm katılımcılara selamlarını da iletme fırsatımız oldu. Hiç şüphesiz bu tür ödüller başkanımızın ilçe halkımıza olan hizmet aşkını daha da artıracaktır. Son olarak böylesi önemli bir ödüle bizleri layık gördükleri için Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi(MİARGEM)’in tüm çalışanlarına Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş adına kendilerine teşekkürlerimizi sunar, bundan sonraki çalışmalarında sonsuz başarılar dileriz” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
MİARGEM (Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi) tarafından düzenlenen 3. Etkin Belediye Proje yarışması ödül programında farklı kategorilerde başarılı çalışmaları ile öne çıkan belediyeler ödüllerine kavuştu. 
Altyapı Ve Çevre Projeleri Kategorisinde birinciliği "Geleceğinizi Çöpe Atmayın" projesi ile Karadeniz Ereğli Belediyesi ve “Geleceğimiz İçin Geri Dönüşüm Projesi" ile Muğla Büyükşehir Belediyesi paylaşırken, İyi Yönetim Projeleri Kategorisinde birinciliği "Mavi Ev: Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi" projesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi kazanırken, Sosyal ve Ekonomik Projeler Kategorisinde ise birinciliği "Uluslararası Liseler Arası Tiyatro Festivali" projesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi , ikinciliği “Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim" projesi ile Bilecik Belediyesi ve üçüncülüğü de "Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum)" projesi ile İnegöl Belediyesi aldı. Yarışmanın son kategorisi olan Tarihi Ve Kültürel Değerlerin Korunmasına Yönelik Projeler kategorisinde ise birinciliği "Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi" projesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve "Miras Atölyesi I-II" projesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi paylaştı.

Farklı kategorilerde ödüllerin takdim edilmesinden sonra günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile ödül töreni sona erdi.