DÜNYA ORYANTİRİNG GÜNÜ KÜLTÜRPARK’TA KUTLANDI

İnegöl Belediyesi, Dünya Oryantiring Gününü Kültürpark’ta düzenlenen ve farklı okullardan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Oryantiring etkinliği ile kutladı.

İnegöl Belediyesi, Dünya Oryantiring Gününü Kültürpark’ta düzenlenen etkinlikle kutladı. İnegöl’deki farklı okullardan yüzlerce öğrencinin katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, Oryantiring sporunun tanıtılması ve bu spora ilginin artması amacıyla yapılan organizasyonda her yaşta öğrenci yer aldı.

DOSTUM ORYANTİRİNGDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI
Oryantiring etkinliğinde Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit öğrencileri yalnız bırakmadı. Hazırlanan parkurda öğrencilerin yaptıkları yarışı ilgiyle takip eden Yiğit, organizasyon hakkında açıklamalarda da bulundu. İnsanları doğa ile bütünleştiren, aynı zamanda eğitici ve eğlenceli bir spor branşı olan Oryantiringin geniş kitlelere yayılması amacıyla gerçekleştirilen Dünya Oryantiring etkinliği için bir araya geldiklerini kaydeden Yiğit, “Geçen sene tüm Dünya’da 11 Mayıs’ta gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyon bu yıl 24 Mayıs tarihinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl 2.cisi gerçekleştirilen Dünya Oryantiring Gününde belediye olarak bizlerde bu güzel spor ile daha çok sayıda çocuk ve genci tanıştırmak için böylesi anlamlı bir etkinliğin içerisinde bulunmak istedik. Bu etkinliğimiz ile farkındalık uyandırarak, öğrencilerimizin Oryantiringe heves etmesi, bir yarıştan çok bir karnaval havası sağlayarak, etkinlik süresince mutlu ve gülen yüzlerin Oryantiring ile tanışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bir doğa sporu olan ve koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi kapsayan Oryantring branşına yönelik eğitimlerimize Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) kapsamında Oryantring hocamız Tarık Şeker’in nezaretinde geçen Ocak ayı içerisinde başlamıştık. Kısa süre içerisinde oluşturduğumuz takımımız ile katıldığımız yarışmalarda önemli başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz üzere son olarak Düzce’de gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında Oryantiring sporcularımız 7 madalya kazanırken, sporcularımız kızlar 20 yaş kategorisinde de birinciliği elde ettiler. Ayrıca günümüzde pek çok ülkeye yayılmış bir kitle sporu olan Oryantiring heyecanına ortak olmak adına bildiğiniz üzere Bursa Kulüpler İl Şampiyonasına ve Türkiye Oryantiring Federasyonu faaliyet programı içerisinde yer alan 14 Yaş ve altı 1. Kademe Mavi Grup Bölge Yarışmasına da ev sahipliği yapmıştık. Bu tür önemli organizasyonlarla bizleri doğa ile bütünleştiren Oryantiringin İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimiz arasında yayılmasına çalışıyoruz. İşte Oryantiring branşını geniş kitlelere yayma adına farkındalık ortaya koyacak Dünya Oryantiring etkinliği ile bugün karşınızdayız. Oryantiring sporunu tanıtabilmemiz için büyük bir imkan sunan bu etkinliğimizi çeşitli okullarımızdan gelen öğrencilerimiz ile yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Düzenlenen bu etkinlikle keyifli, heyecanlı ve bir o kadar da eğitici bir spor olan Oryantiring ile çocukları buluşturarak, onların bu spor ile uğraşmalarına bir nebzede olsa katkı ve destek olmayı istediklerini ifade eden Eşref Yiğit, “İnegöl’ü doğa sporlarının çekim merkezi yapan Dostum’a heyecan katan Oryantring sporu ile şehrimizi daha iyi tanımayı ve eşsiz güzellikteki doğal güzelliklerimizi keşfetmeyi umut ediyoruz. Son olarak İnegöl’ün saklı kalmış doğal zenginliklerini ortaya çıkaracak bu çalışmaların artarak devam edeceğini buradan belirtir, bu vesile ile Dünya Oryantiring Gününü kutlar, gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm öğrenci kardeşlerimize hayat boyu sonsuz başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.